Traditioneel Nieuwjaarsconcert

Geplaatst op vrijdag 13 december 2013, 11:41

Op 25 januari 2014 wordt in de Grote Kerk in Heusden een nieuwjaarsconcert gegeven. Dit concert wordt traditioneel georganiseerd op de laatste zaterdag van januari door Duo Virtuoso, Mark Brandwijk en Reinier Korver. Naast Brandwijk en Korver als orgel/piano-duo zullen veel verschillende gastmusici hun medewerking verlenen.

Duo Virtuoso bespeelt tijdens het concert de vleugel en de twee orgels die de Grote Kerk rijk is. Dit doen zij in alle combinaties die hiermee mogelijk zijn. Daarnaast hebben zij een aantal bijzondere gasten. Allereerst geeft Koperkwartet ‘Oefening uit Uitspanning’ (uit de gelijknamige Brassband) uit Aalburg acte de presence. Deze vier koperblazers zullen solistisch optreden, maar ook in combinatie met Duo Virtuoso en de andere musici. Een van de andere musici is Mirjam Pors. Mirjam studeert fluit aan het conservatorium Maastricht, en zal dit instrument op het concert bespelen. Tot slot is er net als vorig jaar Wim de Penning, synthesizer. Hij zal tijdens het concert onder andere een demonstratie geven op zijn instrument.

Het programma bestaat uit een afwisselend repertoire, door alle musici met zorg samengesteld. Op het programma staan onder andere componisten als Tchaikovsky en Mozart, maar ook het Koekoek en Nachtegaalconcert van Händel. Ook staat het werk ‘La Chasse’ op het programma. Dit word door de musici zeshandig op de vleugel ten gehore gebracht. Een drietal stukken zal door alle musici gezamenlijk worden gespeeld.


Reageren

Naam
Bericht
Leah
10-01-2014, 20:01
het lijkt me heel mooi

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht