Exclusief nieuwjaarsconcert

Geplaatst op zaterdag 12 januari 2013, 11:00

Grote Kerk Heusden

HEUSDEN – In de Grote of St. Catherijnekerk in Heusden vindt op 26 januari 2013 een bijzonder evenement plaats. Het is de tweede editie van het ‘Traditionele Nieuwjaarsconcert’ dat Duo Virtuoso (Reinier Korver & Mark Brandwijk, orgel & piano) elk jaar geven. Ze doen dit keer niet alleen maar met een exclusief samengesteld koperensemble, 5 koperblazers uit het Andels fanfareorkest. Daarnaast krijgt het duo (dat alle orgels en de vleugel van de kerk op het concert bespeelt) ondersteuning van nog een toetsinstrument. Wim de Penning bespeelt namelijk zijn prachtige Yamaha-synthesizer. Op het programma staan wereldberoemde meesterwerken als de ‘Bolero’ van Ravel en ‘The Lost Chord’ van Sullivan.

Op dit concert is de nieuwe cd van het duo uiteraard weer verkrijgbaar. Deze cd, genaamd ‘Together’, kwam afgelopen november uit en werd reeds met succes gepresenteerd in Alblasserdam en Ameide. Op deze eerste cd van Duo Virtuoso staan bekende en onbekende klassiekers, met uitstapjes naar onder andere het thema uit ‘Schindlers List’ van John Williams. Het duo speelt veel eigen arrangementen van stukken die oorspronkelijk niet zijn bedoeld voor de combinatie orgel-piano. Dit keer zijn ook een aantal stukken bewerkt voor koperblazers en synthesizer. In het programma zijn alle mogelijke combinaties van instrumenten opgenomen.

Reinier: “Het is onze insteek dit concert in de komende jaren steeds te blijven geven op de laatste zaterdag van de maand”. Mark: “Wij willen met meer onbekende combinaties van muzikanten op onze concerten gaan samenwerken. Dit geeft verrassende muzikale effecten.” Voor het voorjaar van dit jaar staan al meerdere concerten van het duo op de rol. Duo Virtuoso presenteert haar nieuwste cd ook op de Wegwijs gezinsbeurs in Utrecht, die gehouden zal worden van 19 tot 23 februari.


Reageren

Naam
Bericht

Er zijn nog geen reacties bij dit nieuwsbericht geplaatst.

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht