18-jarig pianotalent wint

Geplaatst op donderdag 7 maart 2013, 11:03

De 18-jarige Krimpense pianist Mark Brandwijk heeft tijdens de afgelopen Maassluise Muziekweek in de hoogste leeftijdscategorie de 1e Prijs in de wacht gesleept. Met zijn vertolking van pianowerken van Liszt en Shchedrin wist hij de jury te overtuigen van zijn talent. De jury roemde in het rapport zijn zeggingskracht, zijn prachtige toucher en perfecte gevoel voor timing. Ook op het publiek maakte hij grote indruk, getuige de enthousiaste reacties na zijn optreden op het slotconcert. ‘Betoverend spel’ concludeerden de luisteraars.

Ook vorig jaar gingen drie prijzen van de Maassluise Muziekweek naar leerlingen van pianodocente Mirjam IJsseldijk. Haar Piano Academie Krimpen blijkt inmiddels een inspirerende kweekvijver voor muzikaal talent. Ook Mark Brandwijk, die als klein jongetje met orgellessen begon en daarmee eveneens meerdere prijzen in de wacht sleepte, begint zich na slechts drie jaar pianolessen al steeds meer pianist te voelen. Inmiddels bracht hij twee solo-cd’s uit, en onlangs lanceerde hij zijn derde cd met orgel- en pianomuziek. Hij is daarnaast een bekend begeleider van koren, en geeft concerten door heel Nederland. Met het behalen van deze 1e Prijs is de enorme muzikale begaafdheid van de jonge pianist opnieuw bevestigd.

Tekst: Mirjam IJsseldijk

www.pianoacademiekrimpen.nl


Reageren

Naam
Bericht
marjolein helms
27-04-2016, 00:31
Vanaond heb ik je weer bewonderd op het Oranjeconcert van het Mannenkoor Noord Veluwe! Wat een overgave, spiritualiteit en met name kracht door je eenvoudige performance! Je bent een inspiratiebron voor iedereen!
Een 76 jarige piano/danslerares.
Cor van Driel.
29-03-2015, 23:06
Wij de zangers van deGouwe stem genieten ieder concert van je spel.

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht